YHTEISTYÖSUHDE

SOVITTAMINEN
Alkuun on hyvä tavata ja testata, sopiiko tyylini asiakkaan persoonallisuuteen, oppimistapaan sekä kyseessä olevaan haasteeseen.

KEMIAT
Mikäli kemiat coachin ja coachattavan välillä toimivat, voidaan edetä. Jos epäilyttää, voidaan etsiä sopivampi coach tehtävään.

PROSESSI
Virallinen coaching alkaa, kun sovitaan joko kahden tai kolmikantaneuvotteluissa (coach, coachattava, organisaation edustaja) yhteistyön puitteista, kestosta ja tavoitteista. Sen jälkeen coachina velvollisuuteni on huolehtia prosessin etenemisestä. Asiakkaan, coachattavan tehtäväksi jää oman ajattelun edistäminen ja oppiminen sekä toiminta tavoitteiden saavuttamiseksi.

TAVOITTEET
Coachina minun tehtävänäni on varmistaa, että prosessi tukee tavoitteiden saavuttamista. Coachingin sivutuotteena tavoitteiden saavuttamisen lisäksi voi coachattavalle syntyä myös elämää suurempia ahaa-elämyksiä. Tällöin asiakas on usein tyytyväinen ja coach sitäkin tyytyväisempi.

Asiakkaani käyttävät seuraavia sanoja kuvailemaan oivalluksiaan ja coaching-kokemusta: “sain aivan uusia, raikkaita ideoita”, “sain rohkeutta päätöksentekoon”, “sessiot olivat voimaannuttavia”, ”kerrankin aidosti haastava, näkemyksellinen ja rohkea coach”.